Helyi közélet

2013.04.05. 10:46

II. fokú belvízvédelmi készültség Tiszalökön

Tiszalök - Az esőzések és a rendkívüli, csapadékos időjárás kapcsán II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Tiszalökön, amely a április 03-tól lépett érvénybe a település közigazgatási területén.

Tiszalök - Az esőzések és a rendkívüli, csapadékos időjárás kapcsán II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Tiszalökön, amely a április 03-tól lépett érvénybe a település közigazgatási területén. A tájékoztatás szerint a vízelvezető rendszerek – bár néhol beavatkozás szükséges - egyelőre képesek elvezetni az elolvadt vastag hótakaró, illetve a közelmúltban lehullott jelentős mennyiségű eső miatt összegyűlt vízmennyiséget. Gömze Sándor polgármester a Best Of Rádió péntek reggeli műsorában elmondta, hogy a városban négy helyen folyik belvízvédelmi védekezés.

A négy helyből három helyen csak napközben működnek a szivattyúk. Egy helyen az ún. "Füzi szivattyú" állásnál 24 órában folyik belvízvédelmi védekezés. A polgármester szerint a Tisza magas vízállása bár magas, de jelenleg nem jelent veszélyt a településre. Tiszalökön 2012-ben több belvíz rekonstrukciós beruházás is elkészült. Az egyik ilyen volt a belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztés valamint a város tulajdonában lévő Aracsi 1 számú stratégiai fontosságú belvízelvezető csatorna rekonstrukciója is. A beruházások mindkét esetben Európai Uniós forrásból valósulhattak meg. A városvezetés bízik benne, hogy az előző évek belvízvédekezéssel kapcsolatos megelőző munkái most jól vizsgáznak és legyőzik a természet erejét.

- Keletpress -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában