Helyi közélet

2013.04.28. 18:35

Megtalálták Szatmár Hangját

Mátészalka - Miként tavaly, az idén is negyvenen jelentkeztek a tehetségkutató-versenyre.

Mátészalka - Miként tavaly, az idén is negyvenen jelentkeztek a tehetségkutató-versenyre.

Az idén is megtalálták Szatmár Hangját, aki ebben az esztendőben a Tiszalökről érkező Szabó András lett. Mátészalkán immáron másodjára rendezték meg a szatmári könnyűzenei énekversenyt. A mostani megmérettetés végén második helyezésének a mátészalkai Kiss Zsuzsa örülhetett, míg a harmadik hely jutalmával a nyírmadai Varga Zsolt térhetett boldogan haza. Különdíjasokból pedig három is akadt a közel 40 jelentkező közül, akik különböző stílusokban, külföldi és belföldi énekesek slágereivel töltötték meg a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola nagytermét. A zsűri különdíját kapták: Csáki Edina (Kállósemjén), Kálmándi Fanni (Őr), Rézműves Benjamin Dániel (Hodász).

– Érdekes, hogy mint tavaly, most is ugyanannyian jelentkeztek. Az első perctől kezdve az a célunk mindezzel, hogy bemutatkozzanak, és meg tudják mérettetni magukat azok a fiatal vagy idősebb tehetségek, akik szívesen elénekelik kedvenc dalukat ezen a délutánon. A korhatár 13 évnél kezdődik, tehát ettől idősebbeket vártunk erre a versenyre. Sok ismerős arcot láttam, és sokan úgy éreztük, hogy az előzőtől egy erősebb mezőny jött össze az idén – mondta Zsoldos Judit művelődésszervező.

A 2013-as szakmai zsűriben helyet foglalt Szirota Dzsennifer, aki a Csillag Születik 2012 döntőseként vált ismertté, mellette még hárman bírálták a jelentkezőket: Csányi Ottó karvezető és énektanár, Baksa András színész-énekes, és a zsűri elnöke Turcsán András zeneszerző-hangmérnök volt. A győztesek vásárlási utalvánnyal, illetve egy 3 dalból álló demólemez készítésének a lehetőségével tértek haza. Az esemény után a szervezők ígéretet tettek arra, hogy jövőre a harmadikkal várhatóan folytatása lesz az eddig nagy érdeklődéssel övezett Szatmár Hangjának.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában