Helyi közélet

2013.05.14. 11:29

Cigarettacsempészek rendőrkézen

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2013. május 11-én este hőkamerán észlelték több személy mozgását Mátyus külterületén, akik dobozokat cipeltek át a töltésen.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2013. május 11-én este hőkamerán észlelték több személy mozgását Mátyus külterületén, akik dobozokat cipeltek át a töltésen. A járőrök, hogy igazoltassák az ismeretlen személyeket utánuk eredtek, akik a közel 5000 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát hátrahagyva elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök végül elfogták őket. A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a 39 éves kisvárdai, valamint egy 23 éves újkenézi lakost a több mint négy millió forint értékű csempészett cigarettával együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság egyik szabadnapos rendőre 2013. május 13-án délután lett figyelmes Jánd belterületén egy férfira, aki mintha valami elől menekült volna rohant át egy ház udvarán, majd a kerítésen átvetve magát futott tovább. A rendőr a férfit többször is felszólította, hogy álljon meg azonban a rohanó férfi a kérésnek nem engedelmeskedett. A szolgálaton kívüli rendőr a férfi után eredt, üldözni kezdte majd végül elfogta. A helyszínre érkező szolgálatban lévő egyenruhások M. Ottilo ukrán állampolgárt igazoltatták, akiről az intézkedés során kiderült, hogy Ukrajnából Magyarország területére cigarettát csempészett, amelyet még a település külterületén egy gépkocsiban hagyott. A rendőrök a gépjárművet a férfi által megjelölt helyen megtalálták, átvizsgálták és annak utas- és csomagterében mintegy 20000 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak, melynek értéke több mint tizenhat millió forint. A rendőrség munkatársai az ukrán férfit a csempészett cigarettával együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában