Helyi közélet

2013.05.28. 07:44

Egy hét alatt három elismerés az érettségiző diáknak

Hármas elismerésben részesült nemrégiben Tancsik Róbert, a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium végzős diákja.

Hármas elismerésben részesült nemrégiben Tancsik Róbert, a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium végzős diákja.A fiatalember munkásságát előbb a záhonyi városjubileumi ünnepségen ismerték el, amikor köztiszteletben álló helyi lokálpatrióták társaságában számára is jutalmat adott át Háda Imre polgármester. Két nappal később a középiskola ballagó diákjai közül egyedüliként – a tantestület egyhangú szavazása nyomán - a tanoda névadójáról elnevezett Kandó Kálmán Plakettet vehette át Bodnár Attila Sándor direktortól. Ezt követően a Vöröskereszt Világnapján, a megyei szervezet közgyűlésén került a díjazott aktivisták közé Róbert, aki másodmagával az Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés tulajdonosa lett.

A nyíregyházi illetőségű, széles érdeklődési körű ifjú korán bekapcsolódott a kollégiumi szakkörök munkájába. Vezető egyénisége a vöröskeresztes diákkörnek, a médiakörnek, a zöldkörnek, s az intézményi diáktanácsnak. Megannyi program szervezője, résztvevője, számos esetben nemcsak az intézményét, hanem tanulmányainak városát is eredményesen képviselte a különféle rendezvényeken. Kiváló kapcsolatokat ápol a helyi és területi intézményekkel, szervezetekkel.

Rendszeres tudósítója a város eseményeiről a lapoknak, portáloknak. Tervei szerint az érettségi után Záhonyban folytatja majd a tanulmányait a középiskola vasútüzemvitel-ellátó szakán.

Mindemellett állandó lakóhelyén, a megyeszékhelyen is tevékeny részese a társadalmi életnek: vizsgázott és gyakorló polgárőr, aktivistája a Zöld Kerék Alapítványnak és gyakori résztvevője az E-Misszió Egyesület programjainak.

Ezek is érdekelhetik