Helyi közélet

2013.08.14. 12:27

Elismerések és építő kritikák az írótáborban

Rakamaz -  Immáron negyven éve működteti Madár János a Váci Mihály író-költő nevét viselő írótáborát Rakamazon.

Rakamaz -  Immáron negyven éve működteti Madár János a Váci Mihály író-költő nevét viselő írótáborát Rakamazon. Az idén jubiláló kulturális műhelyben az ország minden részéből összesereglett író-költők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően bemutatták régi és új alkotásaikat, műveiket, amelyek döntően könyv alakban láttak napvilágot.

– A résztvevők analizálták, értékelték egymás munkáját, ténykedését, a méltató szavak mellett az építő jellegű kritikai hangoknak és a problémafeltáró gondolatoknak is helye volt. Demse Márton, Petrusák János, dr. Ötvös László és Barcs János írók, költők felvetései különösen értékesnek bizonyultak idén. A hagyományoknak megfelelően Madár János átadta a Váci Mihály Irodalmi-díjakat az arra érdemeseknek: ez alkalommal Hanácsek Zsuzsannának és Horváth Ödönnek.

Az írótábor létrehozója, működtetője és vezetője a táborzáró beszédében arra hívta fel a mintegy félszáz fős közösség figyelmét, hogy jövőre ünnepeljük Váci Mihály (1924-1970) születésének 90. évfordulóját, amelyről illő módon kell majd megemlékezniük a nyíregyházi születésű, kétszeres József Attila-díjas, Kossuth-díjas költő, műfordító, író, költő munkásságát ismerő, tisztelő és szellemi örökségét ápoló irodalomszeretők táborának – mondta el Stick Gyula, a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület alapító-elnöke.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában