Helyi közélet

2013.10.29. 14:48

Erős közösség a Ruszin kisebbség Tiszavasváriban

Tiszavasvári - A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum harmadik alkalommal rendezte meg október 19-én szombaton „Ruszin Kulturális Napját ”. A helyszín ezúttal is a Vasvári Pál Múzeum volt.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum harmadik alkalommal rendezte meg október 19-én szombaton „Ruszin Kulturális Napját ”. A helyszín ezúttal is a Vasvári Pál Múzeum volt. A rendezvényt Giricz Vera, az ORÖ elnöke nyitotta meg majd köszöntőt mondott: Tircsi Richárd, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi Főosztályának osztályvezetője és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott - adta hírül Balogh Tamás, a Vasvári Pál Múzeum közművelődési és sajtóreferense.

Az esemény különlegessége volt a "Görög katolikus egyházi emlékeink " című időszaki kiállítás, amelyet a Tiszabüdi tiszta szobában tárlatvezetéssel tekinthettek meg az látogatók.

Délután Paraklisz - Könyörgő ájtatosság – tartott az Istenszülő Szűz Máriához. főtisztelendő Lipcsák Tamás Nyíregyháza- Jósa városi parókus. Közreműködött a Nyíregyháza – Jósa városi Nagyboldogasszony Kórusa. Ezt követte a „Ruszin hagyományok a gasztronómia tükrében” címmel Telenkó Bazil Mihály néprajzkutató előadása. A rendezvény ideje alatt Ruszin népi ételek kóstolója, kézműves foglalkozások nyüstös szövés, gyöngyfűzés és gyöngyszövés várta múzeumba látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában