Helyi közélet

2013.10.14. 10:31

Miniszteri látogatás Tisztabereken

Tisztaberek - A gyermekszegénység terén a hosszú távú programok lehetnek hatékonyak, amelyek az életút főbb fordulópontjain átsegítik a rászorulókat.

Tisztaberek - A gyermekszegénység terén a hosszú távú programok lehetnek hatékonyak, amelyek az életút főbb fordulópontjain átsegítik a rászorulókat.Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az elmúlt heti szabolcs-szatmár-beregi körútján megtekintette a Felső-Tisza-Vidéki Gyerekesély programban működő Erdőháti Közösségi Házat. Dr. Tilki Attilával, a térség országgyűlési képviselőjével érkezett Tisztaberekre, ahol Kónya Géza, a település polgármestere, helyi vállalkozók, és a fehérgyarmati kistérségben zajló Gyerekesély program munkatársai fogadták őket.

Balog Zoltán miniszter a jelenlévőknek kiemelte, hogy az ország jövője szempontjából a gyermekek esélye kiemelkedő jelentőségű, hiszen, ahogy a program neve is mutatja: „a gyermek az esély”. Kifejtette, hogy a gyermekszegénység terén a hosszú távú programok lehetnek hatékonyak, amelyek az életút főbb fordulópontjain átsegítik a rászorulókat, valamint hangsúlyozta a családok fontos szerepét is a gyermekeket érintő felzárkózási programokban.

– Az ország jövőjéről, a nemzetnek a jövőjéről beszélünk akkor, amikor a gyermekeknek az esélyéről beszélünk – jegyezte meg a miniszter Tisztabereken.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában