Helyi közélet

2013.11.07. 16:10

Egy ember megsérült a kótaji lakástűzben

Kótaj - Sérülés miatt vittek kórházba a mentők csütörtök délután egy férfi Kótajból, amikor megsérült a családi ház oltása közben. A nyíregyházi tűzoltók három járművel mentek oltani a lángokat.

Kótaj - Sérülés miatt vittek kórházba a mentők csütörtök délután egy férfi Kótajból, amikor megsérült a családi ház oltása közben. A nyíregyházi tűzoltók három járművel mentek oltani a lángokat.A Vasút utcáról jeleztek tüzet csütörtök délután Kótaj belterületéről. A jelzés szerint a családi házhoz épített kazánházban keletkezett tűz, ami átterjedt a ház tetőzetére is. A kárhelyre a katasztrófavédelem nyíregyházi tűzoltói három járművel indultak. A lángokat több irányból kezdték oltani, eközben a riasztott mentők a házigazdát kórházba vitték, az oltás közben szerzett sérülés miatt.

A tűzoltók a ház nagyobb részét megmentették, a megrongálódott tetőrészt megbontották. Az anyagi kár nagyságát még nem mérték fel, a kárhelyen tájékozódott a település polgármestere is, a szükséges intézkedések esetére.


Délután három óra előtt pár perccel értesült a tűzesetről a megyei ügyeletünk - tájékoztatta portálunkat közleményében a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. - A nyíregyházi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és vízszállítóval érkeztek a helyszínre, ahol a kazánház – mely a családi ház közvetlen közelébe helyezkedett el – teljes terjedelmében égett. A lángok már a ház tetőszerkezetét veszélyeztették. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően két vízsugárral percek alatt megfékezték a lángok továbbterjedését. A ház lakható maradt és az épület fűtése is megoldott maradt. Az esetnél egy személy – aki a családi házban lakott- égési sérüléseket szenvedett, őt a tűzoltók kiérkezése előtt a mentők kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában