Helyi közélet

2013.11.06. 09:29

Hitoktatás a záhonyi kollégiumban

Záhony - Több mint másfél évtizede Molnár Elemér református lelkész indította el a hitoktatást a határvárosi diákotthonban.

Záhony - Több mint másfél évtizede Molnár Elemér református lelkész indította el a hitoktatást a határvárosi diákotthonban.

A már nyugállományba vonult lelkipásztor több mint egy évtizeden át tartott heti rendszerességgel ökomenikus foglalkozásokat a Dr. Béres József Kollégium diákjai számára. A hangszeres zenével, közös éneklésekkel kísért, bensőséges hangulatú találkozásokra, a lelki és műveltségbeli töltekezésekre ma is jó szívvel emlékeznek vissza az egykori kollégisták.

A kezdeményezést elindító lelkész visszavonulását követően két éven át utódja, Román János református pap vezette a foglalkozásokat. Ezzel párhuzamosan több éven át dr. Papp Szabolcs görög katolikus pap tartott tartalmas hitéleti órákat, majd a lelkészek szolgálati helyének változása miatt szüneteltek az oktatások.

A most megkezdett tanévben Iván Barnabás eperjeskei református lelkipásztor kezdeményezésére újra szerveződtek a foglalkozások a diákotthonban.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában