Helyi közélet

2013.12.16. 17:56

Évet értékeltek a dombrádi polgárőrök

Dombrád - Az egyesület jövőre lesz 20 éves, megállták a helyüket, támadás nem érte őket szolgálatuk során, a lemorzsolódás az alakulástól számítva sem haladja meg az 50 százalékot.

Dombrád - Az egyesület jövőre lesz 20 éves, megállták a helyüket, támadás nem érte őket szolgálatuk során, a lemorzsolódás az alakulástól számítva sem haladja meg az 50 százalékot.

Az idén is, a hagyományoknak megfelelően decemberben tartotta évértékelő közgyűlését a Dombrád Városi Polgárőrség. A meghívottak között volt a város polgármestere, Kozmáné Kasza Veronika, Rubóczki István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Polgárőr Szövetség 7. sz. régiójának koordinátora, a város önkormányzati képviselő-testületének tagjai és a Dombrádi Rendőrőrs két tagja.

Simkó László elnök beszámolójában elmondta, hogy az év a jogszabályi változások miatt az alapszabály módosításával kezdődött. A továbbiakban elhangzott: a dombrádi polgárőrök megoldják a felmerülő feladatokat, megállják a helyüket. Az elmúlt évben a szolgálatok során uralni tudták a helyzetet, polgárőrt nem ért támadás. A polgárőrség alulról szerveződve alakult meg valamikor, és ennek így kell működnie.

Az éves munka szokás szerint farsanggal, és az iskolai bálokkal kezdődik. Ezek biztosításával kezdték meg a 2013-as évet. Az egész évben összesen 3550 órát teljesítettek a polgárőrök szolgálatuk során, ez csaknem 200 órával több az előző évinél. Az egyesület vezetőségének mandátuma lejárt, új vezetőséget 2014. január közepén fognak választani vázolta a legközelebbi terveket Simkó László elnök.

Dr. Papp László titkár a pénzügyi beszámolóban elmondta: évek óta igyekeznek abból gazdálkodni, ami van, a működés mindig biztosított.

Kozmáné Kasza Veronika, polgármester hozzászólásában elmondta, hogy csak köszönettel tartoznak a polgárőröknek, mint minden évben. Önként, minden felkérésnek eleget tettek.

Rubóczki István koordinátor a megyei polgárőr vezetés üdvözletének köszönetének tolmácsolása után elmondta, hogy napi kapcsolatban van a dombrádi polgárőrökkel.

Tud minden eseményről. Az, hogy a szabolcsi polgárőrök a legjobbak az országban, a dombrádiaknak is köszönhető. Elmondta, hogy polgárőr szolgálatban csak polgárőr igazolvánnyal vehet részt. Most is lehet pályázni, mert van rá pénz. Tudja, hogy egy pályázat sok papírmunkával jár, de csak így lehet támogatáshoz jutni. A vezetőség választással kapcsolatban elmondta, hogy csak olyan vezetőket kell választani, akik akarják, tudják vinni az ügyeket és a polgárőr vezető jó kapcsolatban van a település polgármesterével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában