Helyi közélet

2014.01.20. 11:08

Megújult köntösben a panyolai fiatalok

Panyola - Az „Ilyen már rég vót!” hagyományőrző farsangot három naposra tervezik.

Panyola - Az „Ilyen már rég vót!” hagyományőrző farsangot három naposra tervezik. Volt egyszer egy PISZ. Sokan ismerték a Panyolai Ifjúsági Szövetkezetet, ami a hétvégén feltámadt, megújult. Szombaton a községi művelődési házban gyűltek össze a panyolai fiatalok, hogy egyesületi formában tegyék hivatalossá az egyébként működő civil életüket.

Muhari Zoltán polgármester kérése volt, hogy hozzak létre egy fiatalokból álló szervezetet. A PISZ mozaiknevet adtuk egyesületünknek, és helyi forrásokból tudjuk: korábban ugyanezzel a névvel már létezett hasonló közösség a településen – említette Piros Péter, a PISZ újdonsült elnöke. Az egyesületet tizenegyen alkotják. Az „Ilyen már rég vót!” hagyományőrző farsangot három naposra tervezik. Február 28-án a péntek a „megérkezés napja” lesz, szombaton egy tradicionális disznóvágással folytatják, ami után a nyugdíjasokkal karöltve idézik fel az 1965-ös panyolai farsangot, míg vasárnap a faluterén helyi piaccal, valamint a Dobroda zenekar jóvoltából táncházzal kedveskednek a hozzájuk érkezőknek.

A rendezvényt a Panyolai Elixír és a helyi önkormányzat támogatja. Az összejövetelen lesz még pálinkafőzde-látogatás is, és többek között fellépnek a Panyolai Nyugdíjas Klub tagjai, a Panyolai Pengetősök, a mátészalkai Szatmár Néptáncegyüttes táncosai, és a fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai szintén megmutatják majd tudásuk legjavát.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában