Helyi közélet

2014.02.19. 16:06

Nem lesen éjszakáztak, hanem bálban vigadtak

Tunyogmatolcs - Tizenhat esztendő után ismét báloztak a vadászok Tunyogmatolcson.

Tunyogmatolcs - Tizenhat esztendő után ismét báloztak a vadászok Tunyogmatolcson. A Szamos mellett élő vadászok nagysikerű mulatságon pihenték ki évközi fáradalmaikat, sokan közülük több év után boldogan tértek vissza az egykor oly népszerű tunyogmatolcsi rendezvényre.

A Szamosközi Vadásztársaság tagjai még jól emlékeznek arra, amikor a településen rótták a táncot hajnalig, igaz, mindez 16 esztendővel ezelőtt történt.

– Egykoron a községi napközi étkezdében báloztunk - kezdte visszaemlékezését Mikes Zoltán, a Szamosközi Vadásztársaság elnöke -, de most nagy örömmel szerveztük meg a nemrégen felújított Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában, ahová közel 200 vendégünk érkezett február 15-én. Korábban számos nívós bált rendeztünk meg Ököritófülpösön és Györteleken is. Büszkén mondhatom: elértük azt az utóbbi években, hogy jó hangulatú, elismert, színvonalas bálként tekint mindenki az általunk szervezett összejövetelekre. A sikerhez hozzájárultak az idén is az értékes tombola-felajánlások, a vadászvacsora, az éjfélkor felszolgált töltött káposzta, míg a talpalávalóról a tarpai Varga Zsolt gondokodott. A szezonzáró vadászbál egyben azt is jelenti, hogy közeledünk a vadászati szezon végéhez, hiszen a 2013/2014-es szezon február 28-án fejeződik be. Ilyenkor már túl vagyunk a vadgazdálkodási teendőkön, hiszen a téli hónapokban etetnünk kell a vadakat, ügyelnünk kell az átteleltetésükre, hogy bírják addig a tavaszi időszakig, amíg bőséges táplálékot nem találnak.

Ványi István vadászmester az előttük lévő teendőket fejtegette:

– Készülnünk kell az új vadászati évre a társasággal: készítünk vadállománybecslést, vadgazdálkodási tervet, és értékeljük az elmőlt esztendőt is.

- Széles Szabolcs - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában