Helyi közélet

2014.03.14. 10:12

Cigarettafogás hőkamerával

Több mint harmincmillió forint értékű cigarettára találtak rá Barabáson a rendőrök - adta hírül a police.hu.

Több mint harmincmillió forint értékű cigarettára találtak rá Barabáson a rendőrök - adta hírül a police.hu. A Barabási Határrendészeti Kirendeltség hőkamerát kezelő járőre 2014. március 13-án 1 óra 55 perckor Barabás külterületén több személyre figyelt fel, akik dobozokat cipeltek. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol a hőkamera segítségével először egy bokor alatt lapuló külföldi férfira bukkantak, aki kúszva próbált elmenekülni.

A határrendészek követték a nyomokat és egy családi házhoz jutottak, amelynek egyik melléképületében 4200 karton, harmincmillió forintot meghaladó értékű feltehetően csempészett cigarettát találtak. A rendőrök a helyszínen elfogták az ingatlan magyar állampolgárságú tulajdonosát, valamint a szintén ott tartózkodó és a cigaretta csempészettel összefüggésbe hozható 7 ukrán állampolgárt. A járőrök a 9 feltételezett elkövetőt előállították a határrendészeti kirendeltségre ahol az is kiderült, hogy 7 ukrán állampolgár nem jogszerűen tartózkodik Magyarországon ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás is indult. A rendőrség az ügyet átadta az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában