Helyi közélet

2014.03.03. 17:30

Szatmárcsekén ragyog a Csillagfény

Szatmárcseke -  A Szatmárcsekén működő Csillagfény Biztos Kezdet Házban vizitáltak a Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program munkacsoportjának tagjai.

Szatmárcseke -  A Szatmárcsekén működő Csillagfény Biztos Kezdet Házban vizitáltak a Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program munkacsoportjának tagjai. Dr. Tilki Attila üdvözölte a jelenlévő édesanyákat:

– Pedagógusként pontosan tudom azt, hogy ez az időszak a kisgyermekek életében kiemelten fontos, hiszen nem mindegy, hogy miként szocializálódnak – említette a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. – Szatmárcsekén három főállású munkatársunk dolgozik a Gyerekesély Programban, akik speciálisan ezekkel a gyerekekkel foglalkoznak. Már készül a projektben egy nagyon fontos tanulmány, amelyet fiatal diplomásaink írnak, akik rövidesen olyan munkaanyagot adnak majd a kezünkbe, ami számunkra polgármestereknek, országgyűlési képviselőknek egy eligazodási pontot adhat a hogyan, merre tovább kérdésre.

– Egyik álmunk valósult meg a Biztos Kezdet Házzal – állította Sarkadi Pál, Szatmárcseke polgármestere. – Itt 3 éves korig a csöppségek már megtanulják a számukra is nélkülözhetetlen közösségi normákat. Innen majd úgy mennek át az óvodába, hogy immár biztos táptalaja van a nevelésnek, nem mindent az alapokról kell indítani. Ez a program az elmaradott térségekbe szerintem létkérdés, hogy tovább maradjon és fejlődjön.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában