Helyi közélet

2014.04.09. 17:10

Befejeződtek a tavaszi múzeumi beszélgetések

Nyírbátor - „Múltról, jelenről és jövőről” címmel a nyírbátori Báthori István Múzeumban idén tavasszal is megrendezték az immár hagyományos - beszélgetés jellegű – előadássorozatot.

Nyírbátor - „Múltról, jelenről és jövőről” címmel a nyírbátori Báthori István Múzeumban idén tavasszal is megrendezték az immár hagyományos - beszélgetés jellegű – előadássorozatot. Az első alkalommal „A művészet, mint tudomány – Leonardo Da Vinci”, a második előadás során pedig „A művészet, mint vallás – Michelangelo” címmel kötötte le hallgatóit dr. Drabancz M. Róbert, a Nyíregyházi Főiskola docense A firenzei művészet a XV. Században téma e két nagy területének és művészének munkássága bemutatásával.

Ezt „ A magyar művelődéspolitika siker története – Gróf Klesbersberg Kunó munkássága” címmel dr. Báthori Gábor hadtörténész, a MNM Báthoti István múzeuma igazgatója, majd "Nyírbátor anno… Különös fotók a Báthori István Múzeumban" címmel dr. Szabó Sarolta előadása követte.

A sorozat befejezéseként dr. Vofkori Mária, a kisvárdai Rétközi Múzeum igazgatója élménybeszámoló jellegű előadása „ Fél Camino. Egy zarándokút története” címmel váltott ki nagy érdeklődést a hallgatóságból.

Amint azt dr. Báthori Gábor igazgató zárásszavában sejtelmesen igérte: az őszi idényben újabb múzeumi beszélgetésekre kerül sor.

Tanyik József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában