Helyi közélet

2014.05.16. 14:27

A fővárosban fesztiváloznak a fiatal "firkászok"

Záhony - Május 16-án, pénteken rendezik meg - mások mellett felső-szabolcsi résztvevőkkel - a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a Millenáris Park D csarnokában.

Záhony - Május 16-án, pénteken rendezik meg - mások mellett felső-szabolcsi résztvevőkkel - a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a Millenáris Park D csarnokában.

Délelőtt Mádai Vivien konferálásával Fesztiválnyitó gálaműsor szórakoztatta a sok száz hazai diákújságíróst, rádióst. Fellépett a Rockin Board TSE, az ugrókötelesek és a gúlázók csoportja, majd a különféle pályázatok nyerteseinek elismerésére került sor. A közönségtalálkozók első szakaszában Trokán Annával, Rátonyi Krisztinával, valamint a népszerű "időjósokkal", nevezetesen Pataki Zitával, Német Lajossal, Reisz Andrással és Wéber Istvánnal találkozhattak az érdeklődők.

Az aulában úgynevezett DUE tudáspontok (Bevásárlókosár-hétköznapi versenyhelyzetek, Helyi kincs, Kép-nyelv-olvasás) várnak a fiatalokra. A délutáni gálaműsorban egy hip-hop tánccsoport, az April Project, majd a By The Way együttes lép a színpadra. Az újabb közönségtalálkozók sorában Novodomszky Évával, Horváth Vandával, Litkay Gergellyel, Kiss Ádámmal, Al Ghaoui Henával és Istenes Bencével készíthetnek interjút, közös fotót a diákzsurnaliszták.

Emellett újabb hét tudásponton bővíthetik ismereteiket a résztvevők. A fesztivál fináléjában értékes nyereményeket sorsolnak ki a látogatók között. Felső-Szabolcsot két évtizede a záhonyi Dr. Béres József médiakörének tagjai képviselik az eseményen.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában