Helyi közélet

2014.05.19. 13:38

Záhonyi diákok az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Záhony - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a Millenáris Park D csarnokában.

Záhony - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a Millenáris Park D csarnokában.

A fesztiválokon közel két évtizede vesznek részt rendszeresen a záhonyi Dr. Béres József Kollégium médiakörének tagjai. A korábbiakhoz hasonlóan idén is sokszínű program fogadta a közel kétezer hazai - általános, közép- és felsőiskolai tanulmányokat folytató - diákrádióst és diákújságírót. A Mádai Vivien vezette délelőtti gálaműsorban fellépett mások mellett a Rockin Board TSE, az ugrókötelesek és a gúlázók csoportja, majd a különféle kategóriákban az év diákmédiáinak és diákújságíróinak elismerésére került sor. A közönségtalálkozók sorában az elsők között Trokán Annával, Rátonyi Krisztinával, továbbá a népszerű "időjósokkal", így Pataki Zitával, Német Lajossal, Reisz Andrással és Wéber Istvánnal találkozhattak az érdeklődők.

Az aulában úgynevezett DUE tudáspontok (Bevásárlókosár-hétköznapi versenyhelyzetek, Helyi kincs, Kép-nyelv-olvasás) vártak a résztvevőkre. A délutáni gálaműsorban a népszerű By The Way együttes aratta a legnagyobb sikert, majd az újabb közönségtalálkozók alkalmával Novodomszky Évával, Horváth Vandával, Litkay Gergellyel, Kiss Ádámmal, Al Ghaoui Henával és Istenes Bencével készíthettek interjút, s közös fotót a diákok. Emellett további hét tudásponton bővíthették ismereteiket a résztvevők, továbbá számos játék és kvízfeladat tette próbára a jelentkezők tájékozottságát. A fesztivál fináléjában értékes nyereményeket sorsoltak ki a látogatók között.

Kiss Georgina - Furda Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában