Helyi közélet

2014.06.11. 19:29

Iskolatársaiknak gyűjtöttek a vöröskeresztes diákok

Záhony - Megszokott látvány Záhonyban az évenként több alkalommal is vöröskeresztes pólóba öltözött diákok utcai gyűjtőakciója.

Záhony - Megszokott látvány Záhonyban az évenként több alkalommal is vöröskeresztes pólóba öltözött diákok utcai gyűjtőakciója.

A Dr. Béres József Kollégium diákjai ezúttal a jövő évi iskolakezdéshez gyűjtöttek támogatást a járókelőktől. A helyi vöröskeresztes szervezet támogatásával elindított akció nyomán befolyó összegből a rászoruló tanulókat szeretnék ősszel tanszersegélyben részesíteni. A karitatív szervezetben dolgozó diákok elmondása szerint a nevelési intézményben több évtizedes hagyományai vannak a jótékonysági akcióknak.

Egyebek mellett intézményi véradónapokat szerveznek, élelmiszercsomagokat állítanak össze a karácsonyok alkalmával, PET palackokat tömörítenek és kupakokat gyűjtenek a beteg gyermekeket nevelő családok támogatására, évente 6-7 alkalommal kiadványokkal segítik a határon túli partneriskolák tanárait és tanulóit, szakszerű elsősegélyben részesítik az apróbb-nagyobb balesetet szenvedett társaikat, sőt a nyaranta a Balaton strandjain működő elsősegélynyújtó szolgálat munkájában is részt vesznek. A nevelési intézmény 2009-ben elnyerte a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

Barati Béla - Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában