Helyi közélet

2014.06.17. 17:25

Libák, nyulak, kacsák az iskolában

Máriapócs - A május az év egyik legszebb hónapja. A diákok főleg azért szeretik nagyon, mert az iskolai kirándulások időszaka. Igen sokan látogatják a Nyíregyházi Állatparkot. Így volt ez a Máriapócsi Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elsőseivel is.

Máriapócs - A május az év egyik legszebb hónapja. A diákok főleg azért szeretik nagyon, mert az iskolai kirándulások időszaka. Igen sokan látogatják a Nyíregyházi Állatparkot. Így volt ez a Máriapócsi Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elsőseivel is. A kicsinyek nagy örömére kirándulásuk mintha folytatódott volna, ugyanis az egyik nap „házhoz”, pontosabban iskolához jöttek a szeretni való kisállatok.

Még tavaly vetődött fel ennek a lehetősége Kerecseny Erzsébet tanító néni ötlete alapján. Az akkor 2. b osztályos diákok találkozhattak a pelyhes-puha kicsinyekkel, ebben az évben azonban szinte az iskola összes tanulójának sikerült meglepetést szerezni. Koncsol Mária, az egyik édesanya lepte meg a gyermekeket, ugyanis elhozta a család udvarán nevelkedő kiscsirkét, pulykát, kacsát, libát, nyulat, kis gidát, s rendezett egy állatsimogatót a fiatalok nagy örömére.

Palóczy Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában