Helyi közélet

2014.06.05. 19:01

Záhonyi tárlat az „Ördöglovasról”

Záhony - Szerdán nyílt meg Szeifried Zoltán festő-grafikus Ördöglovas című kiállítása a záhonyi művelődési házban.

Záhony - Szerdán nyílt meg Szeifried Zoltán festő-grafikus Ördöglovas című kiállítása a záhonyi művelődési házban.

A Kisvárdán élő és alkotó képzőművész korábban már több tematikus kiállítással mutatkozott be a határvárosi közönségnek. Előző tárlatainak a művelődési intézmény mellett a Dr. Béres József Kollégium nyújtott otthont. A jeles festő–grafikus többféle technikával is szívesen dolgozik, a ceruzától az olajig, a könyvillusztrációtól a nagyméretű freskóig. Az elmúlt években az egyházi festészet mellett számos sorozatot készített, egyebek mellett Dr. Béres József kutatóról, a magyar írókról, költőkről, az „Aranycsapatról”, az árvízekről, vagy az iszapkatasztrófáról.

A szerdától megtekinthető képeken Gróf Sándor Lőrinc látványos lovasbravúrjait jelenítette meg az alkotó. Az 1805 és 1878 között élt főúr európai hírű lovasként, úszóként és vadászként lett ismert. A tárlatnyitó ünnepségen Tóth László ny. gimnáziumi tanár, egykori záhonyi középiskolai igazgató mondott beszédet, s a helyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI művészeti ágazatos tanulói adtak műsort.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában