Helyi közélet

2014.07.14. 16:22

Érpatak közbiztonságáról pró és kontra

Érpatak - Az ATV Egyenes beszéd című műsorában az érpataki polgármester-jelöltként megnevezett Szőllősi Gábor Érpatak település közbiztonságát borzalmasnak nevezte, azt mondta, az emberek a boltba se mernek elmenni, mert attól félnek, hogy addig betörnek hozzájuk, vagy felgyújtják a házukat. A  rendőrség cáfolja az érpataki polgármester-jelölt  állításait.

Érpatak - Az ATV Egyenes beszéd című műsorában az érpataki polgármester-jelöltként megnevezett Szőllősi Gábor Érpatak település közbiztonságát borzalmasnak nevezte, azt mondta, az emberek a boltba se mernek elmenni, mert attól félnek, hogy addig betörnek hozzájuk, vagy felgyújtják a házukat. A  rendőrség cáfolja az érpataki polgármester-jelölt  állításait.A polgármester-jelölt állításai a megyei rendőr-főkapitányság szerint minden alapot nélkülöző, a valóságtól elrugaszkodott kijelentések, amit a statisztikai adatok is alátámasztanak. Nem igaz az sem, hogy Érpatakon nincsenek rendőrök, hiszen négy körzeti megbízott teljesít ott szolgálatot – áll a rendőrség közleményében.

Az ATV Egyenes beszéd című műsor július 10-én, 19 óra 25 perckor sugárzott adásában az érpataki polgármester-jelöltként megnevezett Szőllősi Gábor Érpatak település közbiztonságával kapcsolatban tett minden alapot nélkülöző, a valóságtól elrugaszkodott kijelentéseire reagálva a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli.

A Készenléti Rendőrség is

Az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika (ENYÜBS) adatait öt évre visszamenőleg (2009–2013) vizsgálva megállapítható, hogy a településen éves szinten átlag 79 bűncselekmény vált ismerté, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma pedig 14 alatt maradt. Emberölést egyáltalán nem, rablást 2013-ban kettőt, a többi évben egyet sem regisztráltak. A garázdaság bűncselekmények regisztrált esetszáma éves szinten 2–5 között, a súlyos testi sértések száma 4–9 között mozgott. A regisztrált lakásbetörések száma 7 és 13 között változott, gépkocsi lopás nem történt a településen, autófeltörést 2010-ben és 2011-ben egyet-egyet, a többi évben egyet sem követtek el.

– A 2014. I-VI. havi ENYÜBS adatok azt mutatják, hogy rendőri eljárásban 39 bűncselekményt regisztráltak, ebből hetet követtek el közterületen. Emberölést, rablást, gépkocsi lopást, gépjármű feltörést, rongálást ebben az időszakban nem regisztráltak. Súlyos testi sértés kettő, garázdaság öt, lakásbetörés három esetben történt 2014. első félévében – írja a közleményben Fülöp Gergely őrnagy, a megyei rend­őr-főkapitányság szóvivője.

Érpatakon négy körzeti megbízott teljesít szolgálatot. A mindennap jelen lévő helyi rendőrök mellett az elmúlt időszakban a Készenléti Rendőrség állománya is rendszeresen járőrözött.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában