Helyi közélet

2014.10.01. 14:49

Ifjú véradók a záhonyi középiskolában

Záhony - Szerda délelőtt 44 diák, tanár és dolgozó jelentkezett véradásra a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban rendezett ifjúsági véradónapon.

Záhony - Szerda délelőtt 44 diák, tanár és dolgozó jelentkezett véradásra a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégiumban rendezett ifjúsági véradónapon.Az intézményben a tanárok és szakalkalmazottak mellett a 18. életévüket betöltött negyedikesek, valamint az OKJ-s képzésben résztvevő tanulók vettek részt a véradáson. Több diák első alkalommal jelentkezett donornak. A záhonyi középiskolában, amely hét éve elnyerte a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet, tavasszal és ősszel is rendeznek ifjúsági véradónapot.

Számos középiskolás évente több alkalommal mutat példát szolidaritásból az ifjabb társainak. A tanoda korábban eredményesen szerepelt az országos véradás-szervezési versenyeken is.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában