Helyi közélet

2014.10.19. 14:22

Nyolc évet kapott a Magyarországon elfogott ukrán gázoló

Az ukrán bíróság 8 évre ítélte azt a Naftohaz-főnököt, aki halálos gázolást okozott Kárpátalján, majd felelősségre vonás elől Magyarországra menekült.

Az ukrán bíróság 8 évre ítélte azt a Naftohaz-főnököt, aki halálos gázolást okozott Kárpátalján, majd felelősségre vonás elől Magyarországra menekült.

Pavlo N., az ukrán gázipari nagyvállalat huszti fiókjának igazgatója 2012 novemberében ittasan vezette terepjáróját, amellyel áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy szabályosan haladó személygépkocsival. A baleset következtében a vétlen járműt vezető fiatalasszony és a kislánya a helyszínen szörnyethalt, két további gyerek pedig súlyosan megsérült.

A halálos baleset okozóját a kiérkező rendőrök nem vették őrizetbe, hanem a beregszászi kórház pszichiátriai osztályára szállították, ahol a sokkos állapota miatt megfigyelésre benntartották. A férfi innen megszökött, és ismeretlen helyre távozott. Ügyét az ukrán hatóságok megpróbálták eltusolni, és csak jóval később, a közvélemény nyomására adtak el ellene belföldi, majd nemzetközi körözést.

Pavlo N. végül idén áprilisban került rendőrkézre Budapesten, ahol a bíróság rövidesen elrendelte az előzetes letartóztatását a kiadatási eljárás lebonyolításáig. A gázolót a Záhony-Csap határátkelőn adta át a magyar hatóság az ukrán félnek. Ügyét széleskörű közérdeklődés mellett a Huszti Járásbíróság tárgyalta, amely a minap nyolc év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a gázolóra.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában