Helyi közélet

2014.11.01. 13:53

Apácák, királyfi és a hűtlen

Mátészalka - Musical és zenés mesejáték is várja novemberben a színházat szeretőket Mátészalkán.

Mátészalka - Musical és zenés mesejáték is várja novemberben a színházat szeretőket Mátészalkán.

A Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház kiváló előadásokkal várja novemberben a kultúrát szeretőket.

A tinibérletben „A muzsika hangja” című musicalt láthatják-hallhatják az érdeklődők. A történet hőse Maria, aki zárdában nevelkedik és apácának készül, de többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony utasítására Georg von Trapp szolgálatába kell állnia, akinek felesége halála után dadára van szüksége. Maria nehezen viseli a szigorú életet a házban, de a papa tiltása ellenére titokban megszeretteti a gyerekekkel az éneklést. A szürke kastély hamarosan megtelik vidám dalokkal, Maria és a tengerészkapitány pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A világhírű darabot a Múzsák társulata és Budaörsi Latinovits Színház állítja színpadra.

A mesebérletben november 24-én és 25-én a Magyar Népmese Színház a „Többsincs királyfi” című zenés mesejátékot mutatja be. A királyfit a szülei a széltől is óvják, de mikor felcseperedik, útnak indul. Álmában megjelenik Gyöngyvirág királykisasszony, akibe beleszeret, és elindul kedves szolgájával, hogy megkeresse. Számtalan kalandba keveredik, míg a sárkány legyőzése után elnyeri választottját.

A kör közepén

Az ifjúsági bérletesek november 28-án, pénteken 11 órától a Sziget Színház bemutatóját, Gömöry Zsolt-Pataky Attila: Edda-musicalét nézhetik meg. A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja, amit keres: az igaz szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem „rosszak” is keresztezik útját. A hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon?

A válaszokat mások mellett Pintér Tibor, Békefi Viktória, Tóth Attila, Koós Réka/Tunyogi Bernadett/Janza Kata, Szabó Dorottya és Makrai Pál adja meg. A kör aznap este 19 órától is látható, akkor a felnőtt bérletesek nézhetik meg az Edda legismertebb dalaira épülő musicalt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában