Helyi közélet

2014.12.19. 17:59

Ajándékokat is kaptak a diákok

Nyíregyháza - Sporteszközöket kaptak az ilki iskolások az „Esélyt az Ifjúságnak” Alapítványtól.

Nyíregyháza - Sporteszközöket kaptak az ilki iskolások az „Esélyt az Ifjúságnak” Alapítványtól.

Gyermekzsivajtól volt hangos pénteken a Jósa András Múzeum, az ünneplőbe öltözött kislányok és kisfiúk az „Esélyt az Ifjúságnak” Alapítvány karácsonyi ünnepségre érkeztek, amely egyben adományátadás is volt.

A Tornyospálcai Általános Iskola ilki tagintézményében novemberben volt egy csőtörés és a tornaszertárban tárolt sporteszközök jelentős része tönkre ment, használhatatlanná vált.

– Arra kértük az alapítvány, ha tud, támogassa az új sportszerek beszerzését, amely nagy segítség a mindennapos testnevelésórák megtartásában és sokat jelent a 139 diákunknak is, akik közül 106 hátrányos, 59 pedig halmozottan hátrányos helyzetű – elevenítette fel az előzményeket Deák Csaba, az ilki Bethlen Gábor tagintézmény vezetője, s a terem sarkában elhelyezett rengeteg labdára szegeződött minden tekintet, amely a több százezer forintos támogatás része.

– Adakozni jó! Legyünk hálásak, hogy adhatunk, hogy adni tudunk, ami nemcsak az adományozónak jelent örömöt, hanem annak is, aki kapja – fogalmazott Kozma Péter, az „Esélyt az Ifjúságnak” Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A karácsony pedig akkor igazán szép, ha van meglepetés. Ez sem maradt el, ugyanis a szponzoroknak köszönhetően az ilki iskolásokat a támogatáson felül is megajándékozták, és a ünnepségen résztvevő minden gyermeknek jutott édesség, könyv és más ajándék is.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában