Helyi közélet

2014.12.03. 08:04

Digitális Híd Fest Nyírbogáton

Nyírbogát - 2014. november 29-én Nyírbogáton a Telekom szervezésében - Digitális Híd Fest –re került sor.

Nyírbogát - 2014. november 29-én Nyírbogáton a Telekom szervezésében - Digitális Híd Fest –re került sor. A kezdeményezés célja, hogy megismertessék az információs és kommunikációs technológia eredményeit és lehetőségeit azokon a területeken, ahol a digitális különbség jelen van, és idővel szakadékká mélyülhet. Az érdeklődőket a Községháza könyvtárában a Magyar Telekomos önkéntesei tanították, személyre szabott tanácsadással, ezzel is elősegítve a digitális felzárkózást. Elmagyarázták, hogy mire használható az internet, s használata hogyan tudja az emberek életét könnyebbé tenni.

Új program elemként a helyi tehetségek között tehetségkutató versenyre is sor került a Községháza Nagytermében. Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszony köszöntötte a jelenlévő gyerekeket, szülőket, pedagógusokat, s minden megjelent érdeklődőt.

A polgármester asszony elmondta, hogy: „Olyan délutánnak lehettünk tanúi, amit csak megköszönni tudunk. Megköszönni a gyerekeknek, akik megörvendeztettek bennünket és megcsillogtatták a tudásukat. Gondolok itt a legkisebbekre és a legnagyobbakra. Mindenki izgult, mivel valamilyen szinten megmérettetett. Köszönet a felkészítő tanároknak, akik ezen tehetséges gyerekeket erre a szintre eljuttatták. Következő köszönet a szülőket illeti meg, akik ápolják, gondozzák, növesztik e kis tehetséget és próbálják a legtöbbet megadni nekik. A köszönet a Telecomnak hogy eszünkbe jutatta, hogy vannak közöttünk tehetségek és ezeket ápolni kell. Meg kell állnunk és észre kell venni, hogy a tehetségek közöttünk élnek és nemcsak a televízióban léteznek. Ezt a rendezvényt a továbbiakban is folytatni szeretnénk. Mutassuk meg egymásnak tehetségünket. Együtt tudjunk büszkék lenni, mert ha egymást nem tanuljuk meg értékelni és nem fogunk egymásra büszkék lenni, akkor elmegyünk egymás mellett és nem vesszük észre az itt felcseperedő tehetségeket.”

Elmondhatjuk, hogy egy tartalmas délutánnal lehettünk gazdagabbak, s megállapíthatjuk, hogy a tehetség nem csak kincs, hanem feladat is a gyermekek számára, amit támogatni kell.

Gulyás Jánosné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában