Helyi közélet

2015.01.14. 12:06

Élettel telik meg a központ

Nyíregyháza - Péntek este hazai ősbemutatóval nyitja meg kapuit a felújított Váci Mihály Kulturális Központ: a 5Doors Show a zene, a tánc és a fények páratlan összjátéka.

Nyíregyháza - Péntek este hazai ősbemutatóval nyitja meg kapuit a felújított Váci Mihály Kulturális Központ: a 5Doors Show a zene, a tánc és a fények páratlan összjátéka. A másfél órás produkció egyedülálló módon ötvözi a különböző stílusokat, jól elfér egymás mellett a jazz, a hip-hop, a show-néptánc és a break, a táncosok között pedig két nyíregyházi tehetséget is láthatunk: Majoros Angélát és Takács Pétert – a nyitóelőadásról Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit szerdán délelőtt.

 Indulnak a programok

– Vasárnap már a gyerekeket várjuk interaktív bűvészelőadással és kreatív játszóházzal, és szeretnénk elérni, hogy a jövőben a hét utolsó napján minél több család látogasson el hozzánk. A Magyar Kultúra Napjára, január 22-ére ünnepi műsorral és kiállításmegnyitókkal készülünk, 23-án pedig elindul a Játék és muzsika elnevezésű pályázati projekt, aminek keretében minden hónapban zenés előadással várjuk a kultúrát szeretőket – az első alkalommal a Háry Jánost láthatják–hallhatják az érdeklődők. – Többen is feltették a kérdést, hogy miért volt eddig zárva a ház – mondta dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere és a választ is megadta: a kivitelezéssel megbízott nyíregyházi cégek a garanciális javításokat a lehető legrövidebb időn belül szerették volna elvégezni – voltak olyan szakemberek, akik karácsony és szilveszter között is dolgoztak –, a munkálatok befejezéséig pedig nem akarták megnyitni a központot a látogatók előtt. Péntektől viszont élettel telik meg a ház, egymást érik majd a programok, így az épület ismét a nyíregyházi kulturális élet központja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában