Helyi közélet

2015.03.12. 13:41

Kiválóan teljesítettek a vásárosnaményi diákok

Vásárosnamény - A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola március 6-7-én hat csapat részvételével rendezte meg a II. Gasztronómiai és bibliaismereti versenyt. A nevezők pincér, szakács, cukrász és bibliaismeret kategóriákban mérték össze tudásukat.

Vásárosnamény - A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola március 6-7-én hat csapat részvételével rendezte meg a II. Gasztronómiai és bibliaismereti versenyt. A nevezők pincér, szakács, cukrász és bibliaismeret kategóriákban mérték össze tudásukat.Az első este a megnyitó után az intézmény diákjai rövid kulturális bemutatóval kedveskedtek a jelenlévőknek. Ezt követően került sor a nevezett iskolák bemutatkozására. Szombaton délelőtt a vendéglátós tanulók szakmai totó kitöltésével kezdték meg a versenyfeladatok teljesítését, majd a szakács- és cukrásztanulók helyezték el díszmunkáikat bemutatóasztalokon az iskola aulájában. A cukrászok 10-10 islert és linzert, valamint egy kikészített süteményt sütöttek, a szakácsok pedig megfőzték az általuk összeállított háromfogásos menüsort. A pincérek a délelőtt folyamán menükártyát készíttek egy általuk kihúzott alkalomra, majd megterítették a díszasztalt. A versenyteljesítményeket neves szakemberekből álló zsűri minősítette. A bibliaismeret kategóriában induló versenyzők tudását játékos feladatok megoldatásával ellenőrizte és értékelte a zsűri.

A győztesek oklevelet, érmet és serleget kaptak kimagasló teljesítményük elismeréseként.

A verseny helyezettjei

Pincér kategóriában a győztes: Gál Cintia, a Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola diákja.

Szakács és cukrász kategória: Kiss Roland Imre, Szabó Dániel Sándor és Csabai Viktória Szabina, Kiss Anita. Ők négyen az Aranybika Vendéglátóipari Baptista Szakképző Iskola tanulói.

A bibliaismereti versenyt Gergely Rita és Kovács Ibolya tanulók nyerték, akik az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskolát képviselték a megmérettetésen.

Az összesített csapatversenyt a Lónyay Menyhért-iskola csapata nyerte, akik fődíjként elutazhatnak Jeruzsálembe felkészítőtanáraik kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában