Helyi közélet

2015.03.30. 18:19

Küldjön hírt - Megemlékeztek névadójukról a tiszabecsi iskolában

Tiszabecs - A Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is megemlékeztek névadójukról, a kurucok vezérlő fejedelméről.

Tiszabecs - A Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is megemlékeztek névadójukról, a kurucok vezérlő fejedelméről. Már hagyomány, hogy a tiszabecsi iskolában március végén Rákóczi-hetet tartanak.

Idén is koszorúzással kezdődött a programsorozat: a suli aulájában és a templomkertben lévő emlékműnél helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Kedden történelmi vetélkedőn mutathatták meg tudásukat a gyerekek, míg szerdán szavalóverseny színesítette a programot. Csütörtökön a művészeti bemutatókban gyönyörködhettek a szülők: a kuruc korról szóló rajzkiállítás mellett a drámaszakkör tagjai egy vidám mesét adtak elő, s a jó hangulatot csak fokozta citerásaink játéka és az énekkar fellépése. A napot az alsósok és a felsősök táncbemutatója tette teljessé.

Természetesen a sport sem maradhatott el. Egész héten zajlottak a Rákóczi-kupa küzdelmei. Pénteken a döntőket bonyolítottuk le: a kicsik sorversenyben mutatták meg ügyességüket, a nagyok pedig röplabdában és fociban mérkőztek meg. Ezen a héten mindenki nyertes volt.

Nagyon örültünk annak az örömteli hírnek, miszerint a fejedelem születésnapja, március 27. Rákóczi-emléknappá nyilváníttatott. Úgy érezzük, hogy méltóképpen tudtunk kapcsolódni ehhez a fontos eseményhez.

Borbély Péter

igazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában