Helyi közélet

2015.03.05. 10:55

Ötletes jelmezek „jellemezték” a TIKSZE - Farsangot

Tunyogmatolcs - A farsang lényege a tél temetése és a tavasz eljövetelének ünneplése. A néphagyomány szerint a jelmezekbe öltözött, álarc mögé bújt emberek, ekként próbálják elűzni a telet.

Tunyogmatolcs - A farsang lényege a tél temetése és a tavasz eljövetelének ünneplése. A néphagyomány szerint a jelmezekbe öltözött, álarc mögé bújt emberek, ekként próbálják elűzni a telet. Így tettek február utolsó szombatján a tunyogmatolcsi fiatalok is, ugyanis idén ismét megrendezésre került a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület „TIKSZE” farsangi mulatsága.

– Akik kedvet éreztek hozzá, jelmezbe bújhattak és megmutathatták magukat a közönségnek, a többi résztvevőnek. Újra a település művelődési házában tartottuk meg találkozónkat, ahol izgalmas vetélkedőkkel, szellemi tornával, és szórakoztató délutánnal vártuk az érdeklődőket. 2015-ben a legötletesebb jelmezesnek járó címet Mátyus Gergő kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában