Helyi közélet

2015.03.13. 11:52

Tavaszi városi napok Baktalórántházán

Baktalórántháza - Háromnapos kulturális rendezvénysorozat kezdődik Baktalórántházán március 15-én Tavaszi városi napok címmel.

Baktalórántháza - Háromnapos kulturális rendezvénysorozat kezdődik Baktalórántházán március 15-én Tavaszi városi napok címmel. Vasárnap 15 órakor ökumenikus istentisztelet lesz a református templomban, majd a művelődési központban 16 órától megemlékeznek az 1948/49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Reguly Antal Általános Iskola diákjai. A dicső múlt felidézése után átadják a Baktalórántházáért-díjat, azután megkoszorúzzák a Degenfeld-szobrot.

Kulturális programot láthatnak az érdeklődők március 16-án 14 órától a művelődési központban. Fellépnek a Zengő Erdő Óvoda kicsinyei, az általános iskola tanulói és a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző iskola és Kollégium diákjai.

Fafaragó kiállítás nyílik március 17-én 14 órakor a művelődési központban. A válogatás ízelítőt ad Baráth Sándor faszobrász, Schmidt Sándor fafaragó iparművész és Réthy Ferenc munkásságából. Köszöntőt mond Nagy Lajos polgármester, a kiállítást megnyitja Iványi Tamás, a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központ vezetője.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában