Helyi közélet

2015.05.08. 13:48

Európai program Nyíregyháza szívében

Nyíregyháza - Ugrálóvárral, ügyességi játékos feladatokkal várták a résztvevőket.

Nyíregyháza - Ugrálóvárral, ügyességi játékos feladatokkal várták a résztvevőket.

Európa-napi programokkal, nyereményjátékokkal várta a családokat május 7-én az Európai Bizottság magyarországi képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Brüsszeli út a fődíj

– A béke fenntartását, egyezségét ünnepeljük ezen a napon, amelyet az idén május 7-én rendeztünk meg Nyíregyháza belvárosában – nyilatkozta Fabókné Karafa Marianna, a Europe Direct iroda projektmenedzsere.

– Körülbelül 500 résztvevőre számítottunk, és számos programmal vártuk a fiatalokat, idősebbeket egyaránt. Ingyenes kiadványok tekinthetőek meg, amelyek az EU-val kapcsolatban adnak tájékoztatást, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az unió egyes célkitűzéseiről. A kisgyerekek számára ingyenes ugrálóvárat és mászófalat biztosítottunk, a kicsivel nagyobbak számára pedig ingyenes logikai, ügyességi játékokkal, kvízekkel készültünk. Természetesen azok, akik kitöltötték a kvízt, jutalomban részesültek, apróbb európai uniós ajándéktárgyakkal kedveskedtünk nekik. Ezek mellett készültünk még egy EU-val kapcsolatos totóval is, a helyesen kitöltők között pedig egy négynapos, kétszemélyes brüsszeli utazást sorsolunk ki – tette hozzá Fabókné Karafa Marianna.

– Fontosnak tartom ezeket a napokat, hisz ezáltal a gyerekek, fiatalok, idősebbek egyaránt betekintést nyerhetnek az EU munkájába, mindezek mellett pedig a különféle programok jó szórakozást jelentenek a résztvevőknek. A totó kitöltésével én is megpróbálkozom, abban reménykedve, hátha én leszek az a szerencsés, aki megnyeri a brüsszeli utat – mondta Kovács Ildikó.

A felállított ugrálóvár mellett egy plakát hívta fel az emberek figyelmét a Európai Filmhétre.

– Május 18–22. között Nyíregyházán, a Krúdy moziban filmhetet tartunk, ahol minden nap egy filmet lehet megtekinteni ingyenesen, viszont előtte jegyet kell rá igényelni a fejlesztési ügynökségnél. A megye összes lakosát szeretettel várjuk – avatott be terveikbe Fabókné Karafa Mariann.

KM-GD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában