Helyi közélet

2015.05.07. 11:26

Jobbik-sajtótájékoztató: Megbukott a vasárnapi zárva tartás

Nyíregháza – A kormánynak ideje lenne belátnia, hogy megbukott a vasárnapi zárva tartást szabályozó törvény. A közvélemény-kutatások azt mutatják: a társadalom kétharmada azt szeretné, hogy a vasárnap újra vásárnap legyen. A Jobbik a tilalomtörvény visszavonását követeli – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba, a párt országgyűlési képviselője.

Nyíregháza – A kormánynak ideje lenne belátnia, hogy megbukott a vasárnapi zárva tartást szabályozó törvény. A közvélemény-kutatások azt mutatják: a társadalom kétharmada azt szeretné, hogy a vasárnap újra vásárnap legyen. A Jobbik a tilalomtörvény visszavonását követeli – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba, a párt országgyűlési képviselője. Hozzátette: egy jól bevált, elfogadott társadalmi szokást rúgott fel a zárva tartási javaslatot beterjesztő KDNP, amikor keresztülvitte akaratát a parlamenten. - A kereskedelmi láncok, üzletek hosszított hétköznapi nyitva tartással „feleltek” a kötelező szünnapra, így a dolgozók ugyanolyan elcsigázottak, mint előtte. A vasárnapi zárva tartás bevezetése tehát egyértelműen hiba volt, a kérdés csak az, képes-e belátni és korrigálni a tévedését a kormány – fogalmazott dr. Gyüre Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában