Helyi közélet

2015.05.18. 18:55

Nádastűz az Igrice mocsárnál

Nyíregyháza - Nagy kiterjedésű nádastűz adott munkát a tűzoltóknak hétfő délután Nyíregyházán. Az Igrice mocsár közelében keletkezett tisztázatlan körülmények között tűz, amit a tűzoltók félórás munkával körülhatároltak.

Nyíregyháza - Nagy kiterjedésű nádastűz adott munkát a tűzoltóknak hétfő délután Nyíregyházán. Az Igrice mocsár közelében keletkezett tisztázatlan körülmények között tűz, amit a tűzoltók félórás munkával körülhatároltak. Egy közelben lakó méhész mondta el, hogy valaki felgyújtotta, vagy a nádas magától lobbant lángra. A tűz elég nagy területen égett, azt nem lehet pontosan mekkorán,  de körülbelül 2-3 hektáron.  A szél terelése mellett lakóházakat, méhészetet fenyegettek a lángok. Nagyjából száz család gyűjti itt a mézet, a szomszédok is segítettek az oltásban, hiszen az akácvirágzás miatt most van a munka dandárja. Kár nem nagyon keletkezett, de a füst a méheket megzavarhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában