Helyi közélet

2015.06.15. 07:10

Küldjön hírt - Megzendült Fényeslitke!

Fényeslitke - A Fényeslitkei Veteránmotoros és Motoros Baráti Kör egy olyan team, mely a motorok szerelmeseiért alapult 2007-ben.

Fényeslitke - A Fényeslitkei Veteránmotoros és Motoros Baráti Kör egy olyan team, mely a motorok szerelmeseiért alapult 2007-ben. Az alapítás Kovács Tibor és Hajdu Tibor nevéhez köthető. Mai elnöke Hajdu Tibor. Az alapítás egy régóta dédelgetett álom volt, ám valóra vált, amikor a Tiborok az abszolút semmiből felépítettek egy Pannónia motorkerékpárt. Az egyesület a muzeális jellegű gépjárművek fenntartásával, gyűjtésével, üzemeltetésével, versenyeztetésével és kiállításával foglalkozó szervezet.

Célja, hogy elősegítse és támogassa a XIX. és XX. században épült gépjárművek üzemképes, bemutatható állapotban tartását, átadja az utókor számára a gépjárműtechnika szeretetét, és azt a környezetvédelemre nevelje. Június 13-án az alapítók szervezésében több száz motor töltötte meg az iskola pályáját. Valami készülődött. A csendes falucskát állandó motor robaj rázta fel. Szinte nem volt olyan utca, ahonnan ne érkeztek volna motorosok. Az egész megye veteránjai részt vettek és ahány motoros klub, annyi motorkerékpár. Kovács Tibor a lóerők hódolóinak egy 15km-es túrát szervezett a következő útvonalon: Petőfi utca, Kossuth utca, Vasúti átjáró, 4-es számú főút, 3-as úti sorompó, Csillag út, Városmajor út, 4-es számú főút. A felvonulást követően a veteránokat babgulyással vendégelték meg, majd az estet zenekarok fellépése varázsolta feledhetetlenné.

- Paál Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában