Helyi közélet

2015.06.23. 10:54

Színes egyéniségek fekete-fehér kockaképei

Nyíregyháza - Az elmúlt tanévben hatszáz órát töltöttek a képek elkészítésével a tekerd! csoport tagjai.

Nyíregyháza - Az elmúlt tanévben hatszáz órát töltöttek a képek elkészítésével a tekerd! csoport tagjai.Nagy fába vágta a fejszéjét tavaly szeptemberben néhány diák: úgy döntöttek, hogy apró legókockákból rakják ki a számukra érdekes műalkotásokat, példaképek portréját, kedvenc autójukat vagy éppen egy képregényrészletet. Megalakították a tekerd! csoportot, melynek tagjai olyan, a Wesselényi Miklós középiskolában tanuló 9–12. évfolyamosok, akik egy adott művészeti irányzaton, az op-arton (optikai festészet) keresztül szeretnék bemutatni, hogyan látják a világot.

Legó Yoda 3D-ben

Az elmúlt tanévben összesen 600 órát töltöttek építéssel a csapat, melynek eredménye mostanra kézzel fogható (azaz szemmel látható): hétfőn kiállítás nyílt a munkáikból, melyhez több mint 60 ezer kockát használtak fel a nyíregyházi LEGO Manufacturing Kft. jóvoltából.

– A tárlat során látható képek mellett többek között készült egy Lamborghini-sorozat is, de a diákok kockákba öntöttek számos képregényhőst, például a Csillagok háborúja Yoda mesterét is – mondta el Hudák Zsolt, az iskola projektfelelős pedagógusa a megnyitón.

Közösen ötletelnek

A kis csoport szerteágazó érdeklődését és művészetek iránti fogékonyságát bizonyítja, hogy a kiállítótérben sétálva láthatunk egy pohár csíkos vizet, egy hihetetlenül részletgazdag Ferrarit, Abderrahmane Doulache francia kortárs művész James Deanről készített képének reprodukcióját és Victor Vasarely, az op-art legjelentősebb képviselőjének két portréját is.

– Azért csatlakoztam a csoporthoz, mert nagyon megtetszett az ötlet, és nem akartam kimaradni belőle. Teljesen kikapcsol, ha egy képen dolgozom, szerintem ez az egyik legizgalmasabb hobbi. Mindent közösen találunk ki és valósítunk meg – mesélte lelkesen a Dean-rajongó Gégény Gréta, a tekerd! egyetlen lány tagja.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában