Helyi közélet

2015.06.19. 10:26

Változást Nyíregyházáért Szövetség-sajtótájékoztató: Módosítani szeretnék a rendeletet

Nyíregyháza – Nem az ellenzék kelti Nyíregyháza rossz hírét, hanem a NyírVV Kft.-vel kapcsolatos ügy – kezdte pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóját Lövei Csaba önkormányzati képviselő.

Nyíregyháza – Nem az ellenzék kelti Nyíregyháza rossz hírét, hanem a NyírVV Kft.-vel kapcsolatos ügy – kezdte pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóját Lövei Csaba önkormányzati képviselő.

– Két éve történt a vezetők ellen a feljelentés, amit nyomozás követett, azonban dr. Kovács Ferenc polgármester, aki egyszemélyben gyakorolja a tulajdonosi jogokat, meghagyta székében a cég vezetőjét.

Hunyadi János képviselő azzal kapcsolatban, hogy a járási ügyészség hűtlen kezelés bűntette miatt benyújtotta vádiratát a járásbírósághoz, elmondta: – Eljött végre az igazság pillanata. A város polgármestere a feljelentés után vizsgálatot indíthatott volna, de nem tette meg. A cég vezetői újabb szerződéseket írtak alá, prémiumokat vettek fel. A polgármester felelős abban, hogy idáig fajultak a dolgok.

Végül Lövei Csaba bejelentette: – Az ellenzék testületi ülésen kérni fogja: a közgyűlés úgy módosítsa rendeletét, hogy a cégvezetők kinevezése ne a polgármester joga legyen.

A nyíregyházi önkormányzat álláspontja:

a NyírVV Nonprofit Kft. Bocskai Péter vezetésével az elmúlt években sikeresen és eredményesen végezte tevékenységét a város szolgálatában. A cég ügyvezetője tisztázhatja majd igazát a jogi eljárás során, addig azonban számára is, mint minden magyar állampolgárnak jár az ártatlanság vélelme. Ezért semmi sem indokolja az ügyvezető visszahívását posztjáról.

Dr. Szabó István, Bocskai Péter jogi képviselője a következőket juttatta el az önkormányzathoz:

„Ügyfelem ártatlansága nem kérdéses, mint ahogyan az sem, hogy őt is megilleti az ártatlanság vélelme, amely minden magyar állampolgár alapvető joga. Meggyőződésem, hogy a nyomozó hatóság nem megfelelően tárta fel a tényeket és téves következtetéseket vont le az eljárás során. Természetesen készek vagyunk ezt a bíróság előtt bizonyítani, mint ahogyan azt is, hogy az ügyfelem által irányított cégnél semmilyen visszaélés nem történt, amely megkárosította volna az önkormányzatot, illetve a nyíregyháziakat.”


Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbírósághoz június 12-én nyújtotta be vádiratát a Nyíregyházi Járási Ügyészég különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt a NyírVV Kft. két vezetője és egy harmadik személlyel szemben – tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila sajtószóvivő helyettes. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában