Helyi közélet

2015.07.17. 13:14

Bereg szíve újra dobban

Gergelyiugornya - Szerényi László, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Sándor és Janza Kata koncertje

Gergelyiugornya - Szerényi László, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Sándor és Janza Kata koncertje

Szerényi László a Budapesti Operettszínház sztárja vásárosnaményi születésű. A Bereg szíveként is ismert kilencezer lakosú település polgármestere Filep Sándor és a neves énekes gondolt egyet és összefogott, hogy július 31-én este felhőtlen szórakozásra invitáljon kicsiket és nagyokat egyaránt a gergelyiugornyai strand szabadtéri színpadához. Fellépő társakat is hívtak, a kisvárdai születésű Dolhai Attila, fényeslitkei Nagy Sándor, valamint a tősgyökeres nyíregyházi Mészáros Árpád Zsolt csatlakozott a csapathoz és hogy, a másik nem is képviseltesse magát, a fiúk Janza Katát hívták el nagykoncertjükre fellépni.

Filep Sándor polgármester számára mindig is fontos volt a térség kulturális felzárkóztatása és fejlesztése:

„Iskolaigazgatóként is támogattam, hogy az alapfokú művészeti oktatás teljes körű és hatékony legyen. A tánc, a zene, a bábjáték, a színészszakkör mind fontos elem hogy, a fiatalokat megismertessük kulturális értékeinkkel. Nagyon sok tehetség származik innen Beregből, és ehhez mérten folyamatosan szervezünk kulturális programokat minden műfajból. Így volt már, tánc és ének zenes est, pop és rock koncert, színházi este és stand up fellépés is. Hiszek abban, hogy minden műfajnak saját közönsége van, így nagy öröm számomra, hogy városunk szülötte Szerényi László a Budapesti Operettszínház vezető művészeként nagyon sok naményit ismertetett már meg az operett és musical világával, hiszen nagyon sokan járnak Beregből a fővárosba, hogy megnézhessék alakításait. Laci az Eötvös József Általános Iskolába járt, már ott is kiderült, hogy a színpadon a helye. Gyökerei a mai napig ide kötik a városhoz, ezért különösen nagy öröm számomra, hogy július 31-én este szintén a régióban született Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt és Nagy Sándor együtt lép majd fel, hogy így is népszerűsítsék a megyét. Hozzájuk csatlakozik Janza Kata, aki biztosan mindenkit elvarázsol majd.”

Szerényi László régi vágya valósul meg július 31-én este. „Nagyon fontos hely számomra Namény és Gergelyiugornya. A szülőföldem, ahova hazajövök minden ismerős, és nagyon sok emlék köt ide és a Tisza parthoz is. Ha kiszakadok a főváros nyüzsgéséből pihenni és feltöltődni egyaránt hazajárok. Sehol nem olyan szép a Tisza számomra, mint itthon. Nagyon régóta gondolkodom, hogy hogyan tudom visszaadni a városnak, amit én kaptam tőle és július 31-én erre teszek egy kísérletet. Az operett és musical műfajában dolgozom, barátaim szintén, így azt tudom ígérni, hogy aki eljön, igazi zenei utazáson vehet részt, hiszen az operett slágerektől, a musicalek legismertebb dalain át, a pop és mulatós slágerekig minden műfajból hozunk produkciót a két órás koncert alatt. Speciális színpad technikát is hozunk magunkkal, és a kornak megfelelően izgalmas világítás és vetítéstechnikával is készülünk. Attila, Sanyi és Árpi is nagyon várja már az ugornyai estét és délután négytől mi is ott leszünk a fiataloknak meghirdetett tehetségkutató döntő zsűrijében. Nagyon készülünk, és mindenkit szeretettel várunk. Jó buli lesz!”

Dolhai Attila Kisvárdán születetett Ajakon töltötte gyermekkorát. „Nagyon meghatározza az életem és a felnőtt korom az Ajakon töltött pár év, ahol ugyanúgy csavarogtam, másztam fára, mint a többi kisgyerek. Nagyon jó érzés mindig hazalátogatni a térségbe és a 31-ei fellépés igazán különleges élmény lesz a számomra. Gyerekként mindig csak hallottam az ugornyai Tisza-partról és csak vágyakoztam utána, de soha nem jártam ott, azóta sem. Most nagyon kíváncsi vagyok, és biztosan már délelőtt megérkezem, mert ki szeretnék próbálni minden vizes dolgot, amit csak lehet. Szerényi Laci megígérte, egy kis motorcsónakázás is, így koncert előtt lesz időm kicsit feltöltődni is.”

Nagy Sándor Fényeslitkén nőtt fel, szülei még most is ott élnek, így ha ritkán is, de ő is hazajár a környékre. ”Nagy a családunk, édesanyámnak két testvére is van, így amikor hazajutok, mindig folyamatos találkozásokkal telik az időt. Litkén ismer mindenki mindenkit, nagyon barátságosak és nyitott szívűek a helyiek, jó érzés otthon lenni. Gergelyiugornyán töltöttem, mikor csak lehetett, a nyaraimat gimnazistaként. Ha éppen nem lakodalmakban léptem fel, akkor csatlakoztam a bandához, általában kibéreltünk egy faházat a parton és egész hétvégén buliztunk. Miután most is próbálok és nyaram azzal telik, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok Nyomorultak előadására készülök, igazán csak ez a július végi hétvége lesz a pihenés, így nagyon várom már a koncertet és az után a következő két napot is. Mindig nagyon izgulok hazai közönség előtt, úgy érzem a megszokottnál is sokkal jobban kell teljesítenem, de azon vagyunk, hogy igazi, felhőtlen nyár estét varázsoljunk mindenkinek.”

Mészáros Árpád Zsolt ugyan nyíregyházi, de gyermek és fiatalkorának nyarait Gergelyiugornyán töltötte. „ A Tisza – parthoz nagyon sok olyan élményem fűződik, amelyek meghatározóak számomra. Ott nomádkodtunk minden nyáron a haverokkal Ugornyán, hol sátorban, hol a nélkül. Egy alkalommal például, mikor elmentünk a Fehérhajóra bulizni, mire visszaértünk ellopták a sátrunkat és a szabad ég alatt éjszakáztunk. Ott csókolóztam először, a Tisza parton voltam először szerelmes és talán még a férfivá válásom is ott esett meg. Tizenöt éve már biztosan nem jártam fiatal korom helyszínén, így most már alig várom a július 31-ei estét. Utána a családommal eltöltünk még egy hétvégét is a parton, biztosan jó buli lesz.”

Janza Kata abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem csak a helyszínt ismeri és szereti, de a fellépők mind kedves barátai is. „ Biztos, hogy nagyon jól fogjuk magunkat érezni, és remélem a közönség is. Musical slágerekkel és ismert magyar dalokkal készülünk, lesz Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dal is, bulizhatunk együtt a Neoton vagy az Abba zenéire és a fiúk kicsit zúzósabbra is veszik majd az irányt, készülnek Queen és más rock dalokkal. Dolhai Attila pedig az operett koronázatlan királya, így hozza a repertoárja mulatósabb részét. Azt gondolom minden korosztály számára izgalmas lesz a koncert és a szórakozás garantált.”

Július 31-én este 20. 30-tól Bereg szíve újra dobban. Szerényi László és barátai várnak mindenkit a Tisza partra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában