Helyi közélet

2015.07.06. 09:26

Palackozott vizet osztanak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A nagy hőségre való tekintettel Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere palackozott ásványvíz osztását rendelte el. A vizet a Közterület-felügyelet munkatársai kínálják a belvárosban.

Nyíregyháza - A nagy hőségre való tekintettel Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere palackozott ásványvíz osztását rendelte el. A vizet a Közterület-felügyelet munkatársai kínálják a belvárosban.

Időpont: 2015. július 6. (hétfő) 12.30- 14:00

Helyszín: a Dózsa György utca és a Nagy Imre tér találkozásánál, a sétáló utca végén

Kedden 12 és 16 óra között kínálják hűtött vízzel a belvárosban közlekedőket.

 

Tanácsok, hogyan vészeljük túl a kánikulát

- Fontos: hűtött helyiség biztosítása. Mérni kell a szobahőmérsékletet. A ventillátorokat korlátozott ideig lehet bekapcsolni, ha a belső hőmérséklet 35 fok alatt van. Fontos a fokozott folyadékpótlás, a ventilátor fokozza a kiszáradást.

- Fel kell hívni az idősek figyelmét, hogy akkor is kell inni, ha nem szomjasak. Tervezni és ellenőrizni kell a folyadékbevitelt. Ne adjunk koffein, alkohol és cukor tartalmú italokat. Az idősek esetében fontos meghatározni a folyadék mennyiségét, és a sópótlást!

- Világos, bő ruhát kell viselni, lehetőleg természetes alapanyagból. Kerüljük a fekvő betegek túlzott melegedését – ügyeljünk a takarókra

- Mérjük a testhőmérsékletet

- Javasoljuk a gyakori zuhanyozást, vagy a vizes borogatást. Milyen gyakran zuhanyozzunk: 2-3 alkalommal naponta. A zuhanyozás kiváltható a borogatásokkal Előzzük meg az elcsúszásos baleseteket.

- Ügyeljünk az étrendre: hideg, frissítő ételeket adjunk: sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket.

- Ha az idős személy gyógyszert szed, ellenőrizzük azt, hogyan befolyásolja a folyadékegyensúlyt.

- Készítsünk listát a gyógyszerekről és a betegségekről!

- Kísérjük figyelemmel a környezetünkben élő idős, beteg embertársainkat: nem viselkednek-e zavartan, milyen az arcszínük, fáj-e a fejük, van-e egyéb panaszuk.

- Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala -

Ezek is érdekelhetik