Helyi közélet

2015.08.19. 15:03

Az ifjúság érdekeit szolgáló intézkedéseket sürget a Societás

Nyíregyháza - A fiatalok és Magyarország jövője érdekében a Societás – Baloldali Ifjúsági Mozgalom valamennyi megyei szervezete összeállított nemrég egy 12 pontból álló javaslatcsomagot, amelyben a legfontosabb ifjúságpolitikai témákat gyűjtötték csokorba.

Nyíregyháza - A fiatalok és Magyarország jövője érdekében a Societás – Baloldali Ifjúsági Mozgalom valamennyi megyei szervezete összeállított nemrég egy 12 pontból álló javaslatcsomagot, amelyben a legfontosabb ifjúságpolitikai témákat gyűjtötték csokorba. Jeszenszki András, az MSZP megyei választmányának elnöke és Aranyosi Gábor, a Societas országos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján a szabolcsi témajavaslatokat, illetve követeléseket ismertette a sajtó képviselőivel. Az államilag támogatott felsőoktatási keretszámok és a közoktatásra szánt források növelése mellett kiemelték az idegen-nyelv oktatás fontosságát, valamint a szakmai gyakorlatok munkavállalást segítő szabályozásának, és a szociális ösztöndíjprogram kidolgozásának szükségességét. Az adható juttatások között a családi adókedvezmény és a családi pótlék 24 éves korig igénybe vehető folyósítását, az internetdíj áfájának csökkentését, valamint helyi bérlakás-program és lakhatási támogatás, illetve közterhektől mentes adó- és járulékkedvezmények bevezetését sürgették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában