Helyi közélet

2015.08.24. 18:03

Hit és szenvedély az új évadra

Nyíregyháza - Kálmán Imre Csárdáskirálynője óta tudjuk, hogy „új műsorhoz új férfi kell” – nos, az új műsor a Móricz Zsigmond Színház hétfőn hivatalosan is megnyitott 2015/16-os évada, az új férfi pedig a teátrum igazgatója, a Tasnádi Csabát váltó Schlanger András.

Nyíregyháza - Kálmán Imre Csárdáskirálynője óta tudjuk, hogy „új műsorhoz új férfi kell” – nos, az új műsor a Móricz Zsigmond Színház hétfőn hivatalosan is megnyitott 2015/16-os évada, az új férfi pedig a teátrum igazgatója, a Tasnádi Csabát váltó Schlanger András. Az évadnyitó társulati ülésen az igazgató a nyári szezont összegezve elmondta: amíg tavaly a 18 szabadtéri előadás 5250 nézőt vonzott és 11 millió forintos bevételt hozott, addig a vasárnap véget ért szezon 13 előadását 7050-en látták, a jegybevétel pedig megközelíti a 20 millió forintot. Az új évadra a bérletek jól fogynak, és mivel egy kicsit emeltek az árakon, az abból befolyt összeg a tavalyi 51 millióval szemben elérheti a 61 millió forintot. ​

A számok után Schlanger András Steve Jobs-szal folytatta és olyan hitvallásokat idézett az Apple atyjától, amelyek a színházi munkára is érvényesek lehetnek. – Steve Jobs nagyon hitt a termékben, amit árult, és úgy vélte, megváltoztathatja velük a világot. Abban, hogy a Macintosh ez utóbbit meg tudja tenni, nem vagyok biztos, abban viszont igen, hogy a jó színház képes erre. Ha a nézők az előadásainkon választ kapnak az őket foglalkoztató, a bennük megfogalmazódó kérdésekre, boldogabbak lesznek, ettől többet pedig nem adhatunk nekik. Steve Jobs azt vallotta – és ez tette őt sikeressé –, hogy szenvedéllyel kell viszonyulnunk ahhoz a tárgyhoz, amit el akarunk adni, de ugyanennyire fontos az önmagunkba vetett hit ereje is. Mindezt összefoglalva én hitet és szenvedélyt kívánok mindenkinek az előttünk álló évadra és azt: higgyük el, hogy a színház képes jobbá tenni a világot – mondta az igazgató.

– A színházba járó nyíregyháziak, akik szerencsére nagyon sokan vannak, érdeklődve várják az évadot, a műsorterv pedig azt mutatja, van mire várniuk – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, és hozzátette: örül a szabadtéri szezon sikerének, hiszen az is a színház, a város jó hírét viszi.

KM-SZA


Nyíregyháza - Vígjátékot, drámát, operettet, musicalt és gyermekdarabokat is bemutat 2015/2016-os évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában