Helyi közélet

2015.08.13. 19:09

Tábori továbbképzésen a baleseti imitátorok

Nyíregyháza, Kisvárda, Záhony - A napokban a Balaton mellett első alkalommal rendezték meg a baleseti imitátorok országos táborát.

Nyíregyháza, Kisvárda, Záhony - A napokban a Balaton mellett első alkalommal rendezték meg a baleseti imitátorok országos táborát.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Magyar Imitációs Társaság (MIT) szervezésében az ország különböző részeiből érkezett 22 önkéntes találkozott a magyar tengernél. Alsóbélatelepen az új és régi sebimitátorok elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal, kötetlen eszmecserével, szórakozással tölthettek el öt kellemes és vidám napot. A MITING-et (Magyar Imitációs Társaság Imitátorok Nagy Gálájá-t) Hadobás Ferenc és Végh Adrián, a MIT alapítói vezették. Az új önkéntesek vizsgát is tettek, így tovább bővült a felkészült imitátorok csapata. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyét Bezzeg Rozália (Bessenyei Gimnázium, Kisvárda) és Tancsik Róbert (Dr. Béres József Kollégium, Záhony) képviselte a rendezvényen. A szimulációban jártas önkéntesek a következő időszak elsősegélynyújtó és katasztrófavédelmi versenyein, a különféle bemutatókon, rendészeti napokon éles körülmények között is bizonyíthatják felkészültségüket.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában