Helyi közélet

2015.08.04. 08:43

Termékbemutatós átverés: palacsintasütővé változott a húszezer forintos ajándék

Nyíregyháza - Egy cég telefonon ígért busás nyereményt olvasónknak, de később kiderült, egy nagy átverés az egész. Utánajártunk!

Nyíregyháza - Egy cég telefonon ígért busás nyereményt olvasónknak, de később kiderült, egy nagy átverés az egész. Utánajártunk!

A közelmúltban meglepő telefonhívást kaptam: telefonszámomat kisorsolták, és egy gála keretében 20 ezer forint értékű ajándékcsomagot vehetek át. Rövidesen megérkezett postán a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házba eredetileg július 27-ére szóló meghívó (az időpont 31-ére módosult, erről telefonon értesítettek), benne a gála programja: új termék bemutatása, ingyenes tesztlehetőség, a partnercég rövid előadása életmód témában, az ajándék átadása és az utalvány beváltása. Akkor már szinte tudtam, hogy ez egy klasszikus termékbemutató lesz – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait Kiss Csaba.

Hatásos volt az előadás

– Nagyjából húszan lehettünk, talán én voltam a legfiatalabb; az átlagéletkor jóval 60 év felett volt. Egy fürge fiatalember ugrott ki elénk, és bemutatva segítőit köszöntött minket a Bayern Line Promotion Kft. nevében. Onnan indult egy több mint kétórás kommunikációs ámokfutás. A lepel hamar lehullott: edénykészletet és masszázsfotelt kínált. Ez utóbbit az érdeklődők ki is próbálhatták. Az irányított kommunikáció megtette a hatását: tíz perc használat évek óta meglévő fájdalmakat szüntetett meg, vagy jelentősen javított. Ezután jött a lényeg – jegyezte meg olvasónk –, az ajándéksorsolás. Valamennyien kaptunk egy regisztrációs számot, és volt három színes boríték, melyek a díjakat tartalmazták a sorszámmal. Már az első sem stimmelt. Több mint harminc résztvevőre számítottak, így olyat húztak ki, aminek nem volt ott a gazdája. Azonnal átalakult a sorsolás menete: az lett nyertes, akinek a regisztrációs számában megtalálható volt a kihúzott szám első számjegye.

– Egy úr rögtön jelentkezett, nyert egy 100 ezer forintos utalványt (persze egy bizonyos cég termékeinek vásárlására). A második boríték a masszázsfotel lábmasszírozóját rejtette ingyen (120 ezer helyett), szintén egy nyertes volt. A harmadik „díj” maga a 885 ezer forint értékű fotel volt – itt már öt szerencsés ugrott fel.

Nem volt ok az örömre

Az ekkor elrendelt szünetben „adták át” az ajándékokat.

– Nem láttam sok mosolyt az arcokon, ugyanis hiába nyertek a szerencsések, csak akkor kaphatták meg ajándékukat, ha megvettek hozzá egy edénykészletet is potom 490 ezer forintért, vagy részletre 48×14 ezerért (670 ezer) – ha kell neki, ha nem.

– Kifelé menet már nem is csodálkoztam, hogy a beígért, írásban megerősített 20 ezer forintos ajándékcsomag fejében valamennyien egy 3 ezer forint körüli ­kerámiabevonatos palacsintasütőt kaptunk.

Nem vállalnak felelősséget semmiért

Szerettük volna megszólaltatni a termékbemutatót szervező Bayern Line Promotion Kft. képviselőjét, de nem sikerült elérnünk a céget. Egy kiskunhalasi címre van bejegyezve a társaság, de sem telefonszámot, sem e-mail címet nem adtak meg a céginfóban. Kértük az Alvégesi Művelődési Ház szakmai munkatársa, Gerliczki Zoltán segítségét, ám cég a és a kulturális intézmény szerződésében van egy pont, mely szerint nem adhatják ki a BLP elérhetőségét. Az eseményt beharangozó plakát szerint az előadást nem a kft., hanem egy partnercége tartotta, így az ott elhangzottakért a BLP nem vállal felelősséget, ahogy a jogi viták esetén sem kérhető számon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában