Helyi közélet

2015.09.07. 11:57

Jobbik-sajtótájékoztató: "A Fidesz az utolsó természeti kincseitől is megfosztaná Magyarországot”

Nyíregyháza – Augusztus végén az Orbán-kormány úgy döntött, elidegeníti az állami földeket. A szóban forgó mintegy 400 ezer hektárnyi terület eladásával a magyar állam termőföldjeinek 80 százaléka magánkézbe kerülne.

Nyíregyháza – Augusztus végén az Orbán-kormány úgy döntött, elidegeníti az állami földeket. A szóban forgó mintegy 400 ezer hektárnyi terület eladásával a magyar állam termőföldjeinek 80 százaléka magánkézbe kerülne. A jövőben így sem önkormányzati, sem szociális földprogramoknál nem lehetne velük kalkulálni, ami népesedéspolitikai szempontból is káros következményekkel járna, a nagybirtok rendszer kialakítása a vidék elnéptelenedését, a falvak kiüresedését vetíti előre – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A honatya hangsúlyozta: a korábbi évtizedek rablóprivatizációi után Magyarországnak már csak a termőföldje és az ivóvízkincse maradt, amit egy valóban nemzeti kormánynak kötelessége lenne megvédeni. – A Jobbik (alap)törvénymódosító javaslatot nyújtott be és demonstrációkat szervez, szóval minden demokratikus eszközt megragad annak érdekében, hogy ne csökkenhessen az állami tulajdonban lévő termőföld – tette hozzá dr. Gyüre Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában