Helyi közélet

2015.09.18. 10:15

Jobbik-sajtótájékoztató: A kormány vegye komolyan a keleti határ védelmét is

Nyíregyháza – Gyakran 3-4 órát is várakozniuk kell a az Ukrajna felől hazánkba érkezőknek a magyar-ukrán határon, s ez az áldatlan állapot immár fél éve gondot okoz – mondta el Adorján Béla, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza – Gyakran 3-4 órát is várakozniuk kell a az Ukrajna felől hazánkba érkezőknek a magyar-ukrán határon, s ez az áldatlan állapot immár fél éve gondot okoz – mondta el Adorján Béla, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. – A probléma nem az ukrán határrendészet munkájából, hanem a hazai technikai és személyi állomány elégtelenségeiből adódik. Nyilvánvaló, hogy a helyzetet a migráció is csak tovább rontotta, hiszen fontos technikai eszközöket, gépjárműveket, s munkaerőt csoportosították át innen, de az sem tolerálható, hogy a vámosok 80 ezer forintot keresnek, s 20 percig is eltart, amíg a számítógépes rendszerben feldolgoznak egy határátlépést. Mivel a keleti határ most hasonlatos egy lyukas szitához, követeljük a megye illetékeseitől az állomány feltöltését, és a bérek rendezését, ami a korrupciónak is gátja lehet – fogalmazott a megyei elnök majd hozzátette. – Tóth Viktor megyei alelnök koordinációjával a Magyar Önvédelmi Mozgalom várja az adományokat a déli határon szolgálatot teljesítők támogatásához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában