Helyi közélet

2015.09.01. 17:33

Kormányablakok nyíltak

Tiszavasvári, Rakamaz - Tiszavasváriban és Rakamazon adták át a megye hatodik és hetedik kormányablakát.

Tiszavasvári, Rakamaz - Tiszavasváriban és Rakamazon adták át a megye hatodik és hetedik kormányablakát.

A hét és a hónap is eredményesen kezdődött a közigazgatás terén a megyében. Szeptember elsején délelőtt Tiszavasváriban, délután pedig Rakamazon nyitották meg ünnepélyes keretek között a kormányablakokat.

Vasváriban a helyi önkormányzatnak és a járási hivatalnak helyet adó városháza épületében korszerű, minden igényt kielégítő körülmények között várják immár az ügyfeleket a kormányablakban. Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője ekképpen fogalmazott:

– A kormányablakokban dolgozó munkatársak „az állam arcai”, akik a szolgáltató közigazgatást képviselik, amelyben az ügyfél és a sikeres ügyintézés a legfontosabb. A magas színvonalú ügyfélkiszolgálásért a dolgozókat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakirányú, illetve közszolgálati továbbképzései segítik a folyamatosan növekvő ügyfélkör ellátásában. A meglévő kormányablakok működése a megyében is beváltotta hozzá fűzött reményeket.

Rakamazon a Szent István utca 116. szám alatti helyiségben elhangzott: jelenleg több mint 350 ügytípus intézhető a kormányablakokban.

– A kormányzat fontos törekvése, hogy az intézhető ügyek száma nagyságrendekkel bővüljön, akár kétezernél is több ügykörben lehessen eljárni, valamint teljes körűen ellássák az okmányirodák feladatait is - jelentette ki Bogáti János, a megyei kormányhivatal főigazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik