Helyi közélet

2015.09.01. 18:23

Megszűnt a veszély Nyírparasznyán

Nyírparasznya - Egy-egy kiadós, hosszan tartó esőzés a lakók javait és életét veszélyeztette korábban Nyírparasznyán. Fellélegezhetnek a lakók, hiszen végre megépült a község csapadékvíz-elvezető hálózata.

Nyírparasznya - Egy-egy kiadós, hosszan tartó esőzés a lakók javait és életét veszélyeztette korábban Nyírparasznyán. Fellélegezhetnek a lakók, hiszen végre megépült a község csapadékvíz-elvezető hálózata. A több mint 190 milliós beruházásra, amelynek 95 százalékát uniós forrásból finanszírozta az önkormányzat, égető szüksége volt a településnek – mondta el Szabó János polgármester.

Nem tudott elfolyni az esővíz

– A községben ezt megelőzően csak minimális mértékben voltak kiépítve a belvízelvezető árkok. Az utcákban a régi földmedrű árkokban vagy ezek nélkül zajlott a szikkasztás. A változatos talajfelszín, illetve az egyes utcákban a nagy szintkülönbség azt eredményezte, hogy egyes ingatlanoknál hirtelen nagy mennyiségű csapadékvíz keletkezett, amely veszélyeztette az ott lakókat.

– A beruházás során az utcák csapadékvíz-csatornahálózatát burkolt árkokból és zárt csatornákból alakítottuk ki. Az árkok részben a befogadó belvízcsatornába, részben záportározóba vezetik az esővizet.

Burkolt árkokat hoztak létre

– A régi szikkasztókat és a betonlapos folyókákat burkolt árkokká építtettük át. Az összegyűlt csapadékvíz a befogadó Nagydobos–Parasznyai csatornába kerül. A projektnek hála Nyírparasznyán európai szintű, komplex csapadékelvezető rendszer jött létre.

– Az épített és felújított víz­elvezető árkok, csatornák hossza mintegy 8500 méter, a beruházás a Rákóczi, Petőfi és a Szabadság utcákat érintette – ismertette a tényeket a település első embere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában