Szatmárcseke

2024.05.10. 10:56

KIM: Himnusz Emlékhely épül Szatmárcsekén

Himnusz Emlékhely és új Kölcsey Ferenc Emlékkiállítás létesül Szatmárcsekén, az egykori Kölcsey-kúria helyén - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel pénteken.

Szon.hu

Forrás: Nemezti örökség Intézete

"A magyar kultúra nemzeti önazonosságunk alapja, egyéni és közösségi létünk éltető ereje. A kormány elkötelezett kultúránk, hagyományaink ápolásában, hogy méltó emléket állítson nemzeti imánk és nemzeti összetartozásunk jelképének, Kölcsey Ferenc Himnuszának, ezért kiemelt emlékhelyként fejleszti Szatmárcsekét" - írták a közleményben.
Hozzátették: a kormány döntött a "Szatmárcseke, a Himnusz emlékhelye" című beruházás megvalósításáról, melynek keretében az egykori Kölcsey-kúria helyén létrejön a többfunkciós, integrált kulturális intézmény részeként a Himnusz Emlékhely, továbbá az új Kölcsey Ferenc Emlékkiállítás. A fejlesztésnek fontos része a műemléki Csónakos fejfás református temető felújítása.
 "Az állami támogatásból létrejövő fejlesztés a régió kulturális és turisztikai életének fellendítésére is szolgál: turisztikai és infrastruktúra fejlesztések megvalósulásával, valamint a település életében meghatározó közösségi- hitéleti, kegyeleti terek megújulásával" - áll a közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában