Helyi közélet

2015.09.22. 12:57

Új kollégisták a záhonyi diákotthonban

Záhony - A tanév kezdetén félszáz új diák költözött be a záhonyi középiskola Dr. Béres József Kollégiumába.

Záhony - A tanév kezdetén félszáz új diák költözött be a záhonyi középiskola Dr. Béres József Kollégiumába.

A tanulók fele a 9. évfolyamon az általános közlekedési, a közgazdasági és a rendészeti osztályba jár. További 25 új kollégista az érettségi utáni OKJ-s képzésben vesz részt. Megyénken kívül érkeztek szép számban diákok a szomszédos Borsod, Hajdú, sőt Heves megyéből és Kárpátaljáról is. Utóbbiak a testvérváros Csap, Beregszász és Nagydobrony mellett több kisebb településen laknak.

Az előképző tíz külhoni tanoda szinte mindegyikébe korábban vittek már könyvadományokat a Dr. Béres József Kollégium diákjai. A legtöbb kollégista Dombrádról érkezett, de más városokból pl. Ajakról, Demecserből, Fehérgyarmatról, Nyírmadáról, Vásárosnaményból, vagy távoli kistelepülésekről is a záhonyi középiskolát választották továbbtanulásuk helyszínéül a diákok. Az általános, illetve a középiskolát végzett új kollégisták több jó nevű intézmény képviseletében érkeztek a határvárosba.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában