Helyi közélet

2015.10.28. 14:46

Itt fogják ezentúl elkerülni Nyíregyházát

Nyíregyháza - Négy és fél kilométeres szakasz köti össze a Kálmánházi és a Tiszavasvári utat.

Nyíregyháza - Négy és fél kilométeres szakasz köti össze a Kálmánházi és a Tiszavasvári utat.

I. ütem, 2,2 km + II. ütem, 4,5 km. Összeilleszkedett a nyugati elkerülő újabb szakasza az előzőével, mint két kicsi lego. A napokban dr. Kovács Ferenc a LEGO-gyár beruházását üdvözölhette, szerda délután pedig a határidőre elkészült útszakasz avatásán vett részt az ominózus üzem szomszédságában. Azáltal, hogy immár a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülőjének második ütemét átadták, a Kálmánházi és a Tiszavasvári utat kötötték össze. A beruházás előnye, hogy közvetlen kapcsolatot teremt az M 3 autópálya és a 36. sz. főút között, feltárja a város iparfejlesztési területeit, utat vezet az ipari parkhoz, biztonságosabbak a közlekedési feltételek és élhetőbbé teszi a környezetet, hiszen jelentősen csökken a zaj- és a porterhelés. Az útfejlesztés nettó 3,35 milliárd forintból valósult meg.

– Kétségkívül tehermentesíti Nyíregyházát az új útszakasz. Mostantól egyszerűbb lesz eljutni a város mellett a nyugati elkerülőn – nyugtázta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az átadási ceremónián. Megjegyezte: – A gazdaságfejlesztésben fontos, hogy a közlekedési ágazat jól teljesítsen. Nem csak az autópályákat és az autókat kezeljük kiemelten, az alsóbb rendű utakra is figyelmet fordítunk. Hamarosan folytatódnak az ez irányú útfelújítások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. Érzékelhető, hogy Nyíregyháza fejlődése töretlen, határozott képviselettel rendelkezik, van politikai támogatottsága és szorgos emberek lakják.

Tavaly október 31-én adták át a nyugati elkerülő első ütemét, a kivitelezők tudták tartani a határidőt.

– Külön köszönet azért, hogy mindenszentek előtt birtokba lehet venniük a közlekedőknek az új szakaszt, sokat segít majd a hétvége zökkenőmentességén – tette hozzá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – A tranzit szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír a nyugati elkerülő. A 2010 előtti szocialista vezetés 2025 körülre tervezte a beruházás kezdetét, ehhez képest már most 6,7 kilométernél tartunk, és a távlati elképzelés szerint 2020-ig egészen Sóstógyógyfürdőig nyúlna el a nyugati elkerülő.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában